Politieagenten ontdekten op dinsdag 27 januari een grote professionele hennepkwekerij met naar schatting 33.000 planten in een bedrijfspand aan het Van Voordenpark in Zaltbommel. De kwekerij kwam aan het licht nadat een alerte getuige een verdachte situatie meldde bij de politie.

Omstreeks 8.30 uur melde een getuige zich bij de politie. De getuige zag verdachte bedrijvigheid bij de pand en belde direct de politie. Toen agenten korte tijd later ter plaatse kwamen, troffen zij bij het bedrijfspand een man persoon aan. Omdat hij zich verdacht gedroeg, kregen de agenten het vermoeden dat er in het pand illegale praktijken plaatsvonden. Dat onderbuikgevoel bleek te kloppen, want de agenten troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan met naar schatting 33.000 planten.

De kwekerij werd deels van stroom voorzien door een aggregaat, deels werd illegaal stroom afgetapt, zo laat de politie weten. De politie hield in het bedrijf één 44-jarige man uit Rosmalen aan. Ook werd een 68-jarige Rotterdammer gearresteerd, de chauffeur van een vrachtwagen die bij het bedrijf stond.

Mega hennepkwekerij met 33.000 planten opgerold Van Voordenpark Zaltbommel

Invallen/dumpingen |