Een arrestatieteam van de politie is donderdagavond een woning binnengevallen aan de Michiel de Ruyterweg in Vught. Er zou sprake zijn van een mogelijke gijzeling.

Volgens een woordvoerder kreeg de politie de gijzelingsmelding donderdagavond rond half tien binnen. Volgens de melding ging het om een man met een vuurwapen en zouden er in het huis een vrouw en twee jonge kinderen aanwezig zijn De tip werd serieus genomen en een aanzienlijke politiemacht werd naar Vught gedirigeerd, waaronder een zwaar bewapend arrestatieteam en een professioneel onderhandelaar. Voor de zekerheid zetten ook drie ambulances koers richting Vught, evenals de traumahelikopter. De heli bleef gedurende de politie-actie in de directe omgeving stand-by staan.

Terwijl de politie druk doende was rond de woning in Vught, gingen agenten voor verder onderzoek naar de woning van de meldster in ‘s-Hertogenbosch. In de buurt zagen ze een auto rijden met daarin de man die volgens de melding in de woning in Vught moest zijn. De politie hield daarop de verdachte aan. In haar woning werd korte tijd later de meldster aangehouden. Vermoedelijk deed de vrouw een valse melding na een conflict met de man in de relationele sfeer. In de auto van de vrouw vond de politie een vuurwapen. Dat is voor verder onderzoek in beslag genomen.

De politie is van plan om de gemaakte kosten te verhalen op de vrouw die de melding deed. De man en de vrouw zitten nog vast voor verder onderzoek.

Arrestatieteam ingezet bij mogelijke gijzeling Michiel de Ruyterweg Vught

Invallen/dumpingen |