De zeer giftige slang die uit een terrarium ontsnapte in een huis aan de Valkenhof in Made, is niet in de spouwmuur van de woning van de eigenaar gevonden. Het kan nog uren duren voordat de slang gevangen is. Dat zegt slangenexpert Walter Getreuer tegen Omroep Brabant.

De slang, een Cobra Naja Nivea heeft giftanden en een beet kan voor mensen dodelijk zijn. De gemeente Drimmelen adviseert bewoners in de wijk ramen en deuren dicht te houden. Ouders doen er goed aan kinderen niet buiten te laten spelen.

Op dit moment vergadert de gemeente over de vraag of omwonenden thuis kunnen slapen. De eigenaar van de slang gaat nog uren door met zoeken in en om zijn woning. Ook experts blijven in de woning om te zoeken naar de slang. Voetbalclub Madese Boys heeft al voorzorgsmaatregelen genomen: de trainingen gaan vrijdagavond niet door omdat de slang nog niet gevonden is.

De geel/beige kleurige slang is zo’n zeventig centimeter lang en kan naar binnen kruipen om beschutting te zoeken. John Ligtvoet van riooltech Made zoekt met camera’s in kruipruimten, spouwmuren en het riool. Inmiddels zijn er ook vallen opgezet om de slang te vangen.

Bij een beet moeten de hulpdiensten meteen worden ingeschakeld. Er is antigif beschikbaar, maar om de beet te overleven moet je wel snel zijn.

Giftige cobra ontsnapt in Made

Overige |