Een 23-jarige man uit Meerle kwam zaterdagavond om het leven bij een verkeersongeval in Baarle-Nassau. Hij overleed ter plaatse na een aanrijding met een personenwagen. De auto werd bestuurd door een 44-jarige automobilist uit Ulicoten.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op de Molenbaan te Baarle-Nassau. De plaats van het ongeval ligt buiten de bebouwde kom. Het overleden slachtoffer liep met een aantal andere wandelaars naast de onverlichte tweebaansweg. Hij werd geschept door een zwarte Opel. De auto werd bestuurd door een 44-jarige automobilist, afkomstig uit Ulicoten. Hij reed over de Molenbaan in de richting België en kwam de voetgangers tegemoet. De automobilist is meegegaan naar het politiebureau om formeel verhoord te worden. Daarna is hij in vrijheid gesteld. Ook sprak de politie met verschillende getuigen van het ongeval.

Verkeersongevalsanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Voetganger (23) overlijdt na aanrijding in Baarle-Nassau

Ongevallen |