Woensdagavond rond 19.10 uur kwam bij een verkeersongeval op de kruising van de Spoorlaan en de Simon Stevinweg in Drunen een 29-jarige vrouw uit Zwijndrecht om het leven. Ze zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Dordrecht.

Het tweetal reed in de auto over de Spoorlaan in de richting van Drunen en de bestuurder sloeg linksaf de Simon Stevinweg op. Hij zag daarbij kennelijk door nog onbekende oorzaak een tegemoetkomende vrachtwagen over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De bestuurder van de vrachtauto, een 31-jarige man uit Groot-Ammers, probeerde door hard remmen een aanrijding te voorkomen maar dat mocht niet baten. De personenauto werd in de rechterflank aangereden en vervolgens door de klap tegen een andere auto geduwd. Deze auto raakte beschadigd maar de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. Zij en de bestuurder moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. De bestuurder werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie deed onderzoek op de plaats van de aanrijding.

Dode bij verkeersongeluk op Spoorlaan in Drunen

Ongevallen |