De politie heeft dinsdag op een woonwagenkamp aan de Nieuwe Inslag in Breda drie leden van motorclub No Surrender gearresteerd.

De Bredanaars van 22, 26 en 47 worden verdacht van witwassen van crimineel geld. Er werden bovendien tientallen kilo’s harddrugs en enkele tienduizenden euro’s gevonden. De vader en zijn twee zoons werden rond zes uur in hun huis aangehouden.

Volgens de politie hadden de verdachten een ‘onverklaarbaar vermogen’. Uit onderzoek van de politie, gemeente en Belastingdienst blijkt dat de mannen door criminele activiteiten aan het geld zouden zijn gekomen. Het is niet bekend waaraan ze zich precies schuldig maakten. De politie en FIOD doorzochten met 60 opsporingsambtenaren in totaal vier woningen op het woonwagenkamp. Daarbij werden ook vier vuurwapens en munitie gevonden en zeven auto’s in beslag genomen.

Vanwege de vondst van de vuurwapens werden dinsdagmiddag nog twee Bredanaars opgepakt. De mannen, 51 en 61 jaar oud, zijn net als de drie anderen achter de tralies gezet.

Inval woonwagenkamp Nieuwe Inslag Breda

Invallen/dumpingen |