Vanmorgen is na een achtervolging op de Tatraweg door de politie op een 43-jarige verdachte geschoten, die daardoor gewond is geraakt. Eerder werd op de Boomstraat al de 19-jarige zoon van deze Tilburger aangehouden. De agenten achtervolgden de auto omdat er vermoedelijk hennep op de achterbank lag.

Een fietsende wijkagent stelde woensdagmorgen 28 mei 2014 een onderzoek in nabij de garageboxen aan de Kuiperstraat / Dudokhof. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was namelijk een melding gedaan dat er in een garagebox hennepplanten zouden staan. De agent zag dat uit een garagebox een auto, een blauwe VW-Polo kwam. De politieman zag dat op de achterbank enkele zakken lagen, met daarin vermoedelijk hennep.

De agent gaf via de portofoon zijn bevindingen door aan de andere politie eenheden. Hij zag dat de auto de Hendrik de Keijserstraat inreed. Agenten die de achtervolging instelden zagen dat de bijrijder op de kruising van de Hart van Brabantlaan en de St Ceciliastraat uitstapte en vervolgens met armgebaren het verkeer tegen hield wat richting Centrum wilde gaan en groen licht had. Deze man, een 19-jarige Tilburger, is vervolgens door de politie op de Boomstraat aangehouden.

Achtervolging
De VW Polo werd achtervolgd door verschillende politie eenheden. Er ontstond een ‘dollemansrit’ richting Tilburg Zuid, waarbij de bestuurder met hoge snelheid enkele keren tegen het verkeer in reed en rode verkeerslichten negeerde. De auto werd op de Tatraweg door een politie eenheid klemgereden. Bij de aanhouding van de bestuurder is door de politie geschoten. Daarbij is de verdachte gewond geraakt. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Het Forensisch Technisch sporenonderzoek wordt ter plaatse ingesteld door medewerkers van de politie eenheid Brabant Oost.

Politie schiet op verdachte na achtervolging Tatraweg Tilburg

Schiet/steek incidenten |