Twee ruziemakende groepen hebben zondagavond een ravage veroorzaakt op de snelweg A58 bij Breda. Na een opzettelijke aanrijding crashten hun auto’s bij een bushalte. Na de aanrijding werd een 41-jarige man mishandeld. De politie heeft twee mensen aangehouden, drie mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

 

Incident St Willebrord (Vijverstraat)

Kort voor de aanrijding, rond acht uur, is er ruzie ontstaan tussen twee partijen bij café De Kwast in Sint Willebrord. Daarbij werd een 49-jarige man uit Rucphen mishandeld. Volgens omstanders zou het slachtoffer door een man met een fles geslagen zijn.  Na de ruzie zouden de twee partijen zijn vertrokken in twee wagens.

Incident Breda (A58)

Omstreeks 20.10 uur werd gemeld dat er op de A58, gezien vanaf Roosendaal, net voorbij het Liesbos, ter hoogte van een bushalte een opzettelijke aanrijding had plaats gevonden, gevolgd door een vechtpartij. Ook brandweer en ambulancedienst reden er naar toe, omdat er sprake zou zijn van meerdere gewonden met een beknelling.

Ter plaatse bleek dat het hier ging om de twee auto’s die eerder na het incident in St. Willebrord waren weggereden. In de ene auto zat een 41-jarige man uit St. Willebrord en in de andere auto hadden kennelijk een 33-jarige Tilburger met zijn vader (54) en moeder (52) en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gezeten.

De 41-jarige man uit St. Willebrord was kennelijk voor de komst van de agenten ter plaatse mishandeld. De 33-jarige Tilburger en de 26-jarige man werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De overige betrokkenen werden naar ziekenhuizen vervoerd. Het letsel van de gewonden is nog onduidelijk. Hun rol bij het incident wordt nog onderzocht. De recherche onderzoekt wie de aanrijding heeft veroorzaakt en of er sprake is geweest van wapens.

De technische recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ook zijn inmiddels enkele getuigen gehoord.

Wild-west taferelen op de A58 bij Breda

Ongevallen, Overige |