Een 19-jarige man uit Waalwijk is vrijdagnacht zwaargewond geraakt toen de auto waarin hij zat in het water belandde langs de Elzenweg in zijn woonplaats.

De bestuurder van de auto raakte op de Floris V-Laan de macht over het stuur kwijt, reed door een plantsoen en werd daarna tegen het talud van het Halve Zolen fietspad gelanceerd. Het voertuig kwam ondersteboven in het water terecht.

Eén van de inzittenden wist uit de auto te komen en alarm te slaan. Politie, brandweer, ambulancedienst, traumaheli en takelbedrijf deden hun uiterste best om de achtergebleven jongeman te bereiken. Agenten en een ambulancebroeder gingen direct te water om het slachtoffer te redden. Later kregen zij daarbij hulp van het oppervlakte reddingsteam van de brandweer. De jongeman werd uiteindelijk uit het water gehaald en aan de kant gereanimeerd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en zijn familieleden werden geïnformeerd. Volgens de behandelend artsen is zijn toestand zeer zorgwekkend.

De gebeurtenissen riepen heftige emoties op bij toeschouwers. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie de auto bestuurde ten tijde van het ongeval. Verkeersongevalsanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig.

Auto te water Elzenweg Waalwijk

Ongevallen |