De brand in een loods in Hardinxveld-Giessendam is onder controle. Rond 19 uur werd het sein brand meester gegeven. Het vuur brak rond 16 uur uit in een voormalige tegelhandel aan de Giessenzoom.

De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. Het bedrijf bestaat uit drie loodsen, die vroeger werden gebruikt als showroom, opslagruimte en kantoorruimte. Het complex stond de laatste maanden te koop voor bijna een half miljoen euro. De gemeente verspreidt een brief onder de bewoners van het dorp om hen te informeren over de gebeurtenissen.

De brand is volgens de brandweer begonnen in een loods van 100 bij 50 meter. De brandweer gaf omwonenden korte tijd het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Onderzoek van de brandweer wijst uit dat er geen asbest in de woonwijk of op de plaatselijke sportvelden is aangetroffen.

Op enkele tientallen meters van de brand ligt het spoor. Het treinverkeer werd stilgelegd tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam, maar dat kwam tegen 18.30 uur weer op gang.

Zeer grote brand Hardinxveld-Giessendam

Branden |