Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven zijn donderdagmorgen zes auto’s en een vrachtwagen betrokken geraakt bij een ongeval. Daarbij zijn vijf gewonden gevallen, drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van een 59-jarige man uit Hoeven is zorgwekkend.

Het ongeval gebeurde rond 9:45 uur ter hoogte van industrieterrein Sonman in Moergestel. Een vrachtwagen reed daar achterop de file. De 48-jarige Friese chauffeur is aangehouden wegens onvoorzichtig rijgedrag. De man verklaarde tegenover de politie dat hij iets zocht in zijn cabine en zich daardoor niet volledig op het verkeer richtte. De chauffeur reed op zijn langzaam rijdende voorganger in. Twee auto’s die daarvoor reden werden ook geraakt, evenals drie op de linkerrijstrook rijdende auto’s.

De A58 tussen Tilburg en Eindhoven was de hele ochtend afgesloten. Rond 14 uur werd de weg weer vrijgegeven. Het verkeer stond daarvoor lange tijd vast. Verkeer van Tilburg naar Eindhoven moest omrijden via Den Bosch over de A65 en A2, waar het ook vastliep. Het stilstaande verkeer werd vlak na het ongeval om veiligheidsredenen niet langs het ongeval geleid, maar moest omkeren en terugrijden over de vluchtstrook .

Vrachtwagen rijdt achterop file A58

Ongevallen |