Een rechercheteam van de politie is sinds maandagavond druk bezig met een onderzoek naar een schietincident op de Bruistensingel. Naar aanleiding daarvan werden vijf mannen aangehouden, waarvan er drie gewond waren geraakt.

De aangehouden verdachten komen uit ‘s-Hertogenbosch (42 en 21 jaar), Amsterdam (19 en 22 jaar) en Rotterdam (27 jaar). Drie van de verdachten raakten bij het incident gewond. Eén van hen ligt nog voor verdere behandeling in het ziekenhuis. Twee anderen mochten daar na behandeling weer weg en werden overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten. De politie onderzoekt de rol en de mate van betrokkenheid van de aangehouden verdachten en uiteraard de aanleiding van het incident.

De politie trof op de plaats van het incident twee auto’s aan en de technische recherche startte direct een uitgebreid sporenonderzoek, waarvoor de omgeving ruim werd afgezet. De beide auto’s werden in beslag genomen en weg getakeld. Bij het onderzoek op en in de omgeving van de vermoedelijke plaats delict zette de politie onder andere honden in en werd assistentie verleend door leden van een arrestatieteam. Verder werd een politiehelikopter ingezet.

Schietpartij Bruistensingel Den Bosch

Schiet/steek incidenten |