Bij een verkeersongeval op de A2 ter hoogte van Kerkdriel is dinsdagmorgen een 62-jarige inwoner van Schijndel om het leven gekomen.

Een vrachtauto met aanhanger met daarop twee containers is, komende vanuit de richting Den Bosch, door nog onbekende oorzaak door de middenberm geschoten. De vrachtauto is daarbij gekanteld en een container schoof de rijbaan op. De 62-jarige man uit Schijndel, die daar in een bestelbusje reed, kon de container niet meer ontwijken en reed er in volle vaart tegenaan.
De chauffeur van de vrachtauto, een 32-jarige inwoner van Moergestel, raakte bij het ongeval ernstig gewond. Hij is overgebracht naar her Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie is ter plaatse onderzoek verricht. Verder zal nog technisch onderzoek aan de vrachtauto worden gedaan.

Door het ongeval moest de A2 in beide richtingen worden afgesloten. Later konden twee rijstroken in de richting van Utrecht worden vrijgegeven. Door de berging van de vrachtauto en de lading, en het feit dat een deel van de snelweg opnieuw geasfalteerd moet worden, is de A2 in zuidelijke richting dinsdagavond nog tot zeker 21.00 uur afgesloten.

Dodelijk verkeersongeval A2 Kerkdriel

Ongevallen |