Bij het chemische bedrijf ELD (European Liquid Drumming) aan de Zeilmakerijweg in Oosterhout heeft dinsdagavond een zeer grote brand gewoed.

Rond 21.15 uur vond een explosie plaats in de loods van het bedrijf. Er was op dat moment niemand in het pand aanwezig. De zwarte rook was tot in de verre omtrek te zien. Bij de brand zijn vooralsnog geen giftige stoffen vrijgekomen, zo verklaarde een politiewoordvoerder. Mensen in de directe omgeving werd uit voorzorg aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De zwarte rook werd veroorzaakt door het plastic van lege containers en vaten met ongevaarlijke stoffen. De rook ging over Oosterhout, Teteringen, de stad Breda, via Zundert richting BelgiĆ«. Het sein ‘brand meester’ is rond 23.30 uur gegeven.

De politie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Het bedrijf zou de hand hebben gelicht met vergunningen. Bovendien zou niet alles zijn gedaan om de brand te voorkomen.

Het bedrijf European Liquid Drumming (ELD) verpakt, mengt en slaat vloeibare chemische producten op. ELD staat op de lijst met bedrijven die aan de strengste voorwaarden moeten voldoen. Zulke ondernemingen krijgen extra aandacht bij brandpreventie en als bij grote incidenten moet worden uitgerukt.

Zeer grote brand chemisch bedrijf ELD

Branden |