Afgelopen nacht rond 04:15 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er mogelijk een ramkraak was gepleegd op de geldautomaat bij het winkelcentrum Arkendonk in Oosterhout.

Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen bij het winkelcentrum een brandende personenauto aan. Doordat de auto in brand stond, had ook een luifel van het winkelcentrum vlam gevat. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Door de agenten is de omgeving als ‘ plaats delict’ afgezet.

In de omgeving is meteen een onderzoek gedaan naar verdachte voertuigen of personen. Door de brandweer werden intussen metingen gedaan of er gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen bij de brand, maar dit bleek niet het geval.

De auto was voorzien van een stalen pin om de geldautomaat van de bank mee te rammen. Vermoedelijk is dit mislukt en hebben de daders het voertuig in brand gestoken. De auto stond sinds zaterdagavond als gestolen geregistreerd.

Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing doen onderzoek op de plaats van het delict. Door de gemeente zal, nadat het onderzoek door Forensische Opsporing is afgerond, een permanente afzetting gerealiseerd worden, omdat de beschadigde luifel van het winkelcentrum mogelijk gevaar kan opleveren voor voorbijgangers.

Brand winkelcentrum na ramkraak

Ramkraak/plofkraak |