Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst heeft donderdagmiddag in een bovenwoning aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel een zelfgemaakt explosief onschadelijk gemaakt door de componenten van elkaar te scheiden. In de woning werd eerder die dag ingebroken, waarbij een confrontatie was tussen de inbreker en de bewoner. Agenten arresteerden met hulp van getuigen in de omgeving een 38-jarige Tilburger als verdachte van de inbraak. Hij werd echter vanwege medische problemen naar een ziekenhuis gebracht.

Bij het opnemen van de aangifte zag een van de agenten meerdere gripzakjes met vermoedelijk harddrugs liggen. Hierop werd de 24-jarige bewoner als verdachte aangehouden. Bij verder onderzoek in de woning werd een verdacht pakketje aangetroffen. Hierop kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse die adviseerde om de EOD te laten komen. Deze specialisten hebben het pakketje onschadelijk gemaakt.

De politie zette de Hoofdstraat en de Jan de Rooijstraat af, waardoor ook diverse winkels enkele uren niet bereikt konden worden door klanten. Brandweerlieden en medewerkers van de ambulancedienst waren stand by. De (technische) recherche stelt een nader onderzoek in.

Politie treft explosief pakketje aan na melding inbraak

Overige |