Woensdagnacht omstreeks 01.25 uur kwam bij de politie een melding binnen over een schietpartij in Sprang-Capelle, waarbij iemand gewond was geraakt. Daar werd niets aangetroffen. Na enig zoekwerk werd de bewuste locatie gevonden. Het ging om een bedrijvenverzamelcomplex aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel.

De verdachte werd gewond aangetroffen in een hennepkwekerij tussen de wietplanten. Hij had onder andere een schotwond. De agenten herkenden hem als een 32-jarige man uit Tilburg. Bij de stabilisatie van de verdachte kreeg het ambulance-personeel ondersteuning van het traumateam van de traumahelikopter. De gewonde man ging vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis.

Gezien zijn medische toestand kon de verdachte nog niet verhoord worden over de gebeurtenissen. Uit het sporenbeeld maakt de politie op dat hij vermoedelijk via een gat in het dak wilde inbreken in de hennepkwekerij. Hij werd beschoten en raakte ernstig gewond. Tactisch en technisch rechercheurs zijn op dit moment bezig met onderzoek op en rond de plaats van het delict.

Tilburger beschoten bij inbraak in wietplantage

Schiet/steek incidenten |