Het Hilvarenbeekse raadslid Erik Moors is vrijdagavond overleden nadat hij ’s middags zwaargewond was geraakt bij een ernstige aanrijding op de kruising van de Lage Mierdseweg en de Hoogeindsestraat in Esbeek.

Hij maakte deel uit van een groepje van drie sportfietsers dat op het fietspad naast de Lage Mierdseweg reed, op de kruising werd hij aangereden door een tractor. Moors raakte ernstig gewond en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het Brabants Dagblad werd de tractor bestuurd door oud-wethouder Piet Hesselmans.

Een politiewoordvoerster zei vrijdagavond nog niet te weten hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De politie hoopt aan de hand van getuigenverklaringen snel meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

Het overlijden van Erik Moors is ook bij Hockeyclub Hilvarenbeek, waarvoor hij actief was, als een bom ingeslagen. Voor de wedstrijden is zaterdag een minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd van MD1, het team waarin zijn dochter speelt, is afgelast. Eric Moors was coach van dat team.

Raadslid overlijdt na verkeersongeval Esbeek

Ongevallen |