Een 74-jarige man uit Dongen is woensdagavond om het leven bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man begeleidde een paard aan de teugel bij het oversteken van de Eindsestraat. De man en het paard werden aangereden door een passerende auto.

Het ongeval gebeurde om 18.50 uur. Ter hoogte van het Veepad stonden twee personen (vader en zoon) met paarden aan hand klaar om de weg over te steken. Ze hadden de dieren net uit de wei opgehaald. Vermoedelijk schrokken de paarden ergens van, waarbij het eerste paard onverwacht naar de overkant rende. In het tumult volgde ook het tweede paard, met zijn begeleider. Een juist passerende automobiliste botste met haar personenauto op het tweede paard en de begeleider (74).

De 74-jarige Dongenaar en het paarden raakten beiden zwaar gewond. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed rond middernacht aan zijn verwondingen. Het paard had beide achterbenen gebroken en is ter plaatse door een dierenarts geëuthanaseerd.

De 35-jarige automobiliste uit Dongen raakte niet gewond, haar auto is flink beschadigd. Behalve de vrouw zaten haar man en twee kinderen in de auto. Ook zij bleven ongedeerd.

Voor alle betrokken bij dit tragische ongeval is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Verkeersongevalsanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Man en paard komen om bij ongeval Eindsestraat Dongen

Ongevallen |