In de Lorentzstraat in Den Bosch is in de nacht van zaterdag op zondag een politieauto in vlammen op gegaan.

De brandweer kreeg rond vijf over twee in de nacht de melding dat er een auto in brand zou staan aan de Lorentzstraat in de wijk Boschveld. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond een geparkeerde politieauto ter hoogte van de kruising Lorentzstraat met de AmpĆØrestraat aan de voorzijde volledig in brand.

De brandweer kon de brandende politiewagen snel blussen maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging. De politieauto zou volgens een buurtbewoonster al vanaf zes uur in de avond in de straat hebben gestaan. De auto zou er door de politie preventief neergezet zijn, zonder dat er agenten bij waren. Dit zou gedaan zijn om te proberen het aantal woninginbraken in de donkere dagen tegen te gaan.

Politie en brandweer gaan uit van brandstichting. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Er waren na de brand verschillende politievoertuigen in wijk aanwezig, ook was een aantal agenten ter plaatse bij de brand. De woning waar de auto voor geparkeerd stond liep zover bekend geen schade op, de bewoonster werd door de politie wel tijdelijk uit haar woning gehaald.

Mocht u getuige geweest zijn van de brandstichting of meer weten over de daders, bel dan het algemeen politienummer 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Politieauto gaat in vlammen op aan de Lorentzstraat in Den Bosch

Branden |