De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden. Aanleiding daartoe was een melding van een schietincident in de Kettingstraat in Tilburg. Het gaat om twee Tilburgers van 37 en 38 jaar. Beiden zijn bekenden van elkaar. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie spoedde zich gistermiddag rond na 15.15 uur naar de Kettingstraat in verband met een mogelijke schietpartij. Een betrokken partij was na het incident weggereden. Het eerste onderzoek wees uit dat er geen sprake was van gewonden. Agenten zetten de straat af en spraken met diverse aanwezigen. In de Kettingstraat arresteerden zij een 38-jarige Tilburger. De tweede verdachte, een 37-jarige Tilburger, werd aangetroffen in de Bloemisterijstraat. Beide mannen zijn ingesloten.

Naar aanleiding van het incident zette de politie de straat af voor een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Het eerste onderzoek wijst uit dat beide Tilburgers, bekenden van elkaar, in de Kettingstraat een conflict met elkaar kregen. Getuigen vertelden dat er mogelijk bij geschoten zou zijn. De politie onderzoekt de ware toedracht.

Beide mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Twee arrestaties na mogelijke schietpartij in Kettingstraat Tilburg

Schiet/steek incidenten |