Het gisteren ontmantelde drugslab in Weelde, een deelgemeente van Ravels in de Antwerpse Kempen, werd gebruikt voor het aanmaken van amfetamines en voor de conversie van apaan naar BMK, een bestanddeel voor de aanmaak van speed. Het is volgens het parket van Turnhout de eerste maal dat in België een dergelijke combinatie op één locatie is teruggevonden.

Bij verschillende huiszoekingen in het kader van hetzelfde onderzoek werden vijf personen opgepakt, zij zijn intussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter. De aangehouden verdachten zijn mannen tussen de 33 en 50 jaar oud. Het gaat om vier Nederlanders en één Belg. Drie onder hen woonden in Ravels, twee in het Nederlandse Tilburg. Ze worden verdacht van de productie, opslag en afname van amfetamines.

Bij het ontmantelen van het drugslab (video), dat volledig operationeel en in productie was, en bij de overige huiszoekingen werden onder meer geld, drugs, een grote hoeveelheid chemicaliën en een reeks voertuigen in beslag genomen. Er werden ook twintig lampen aangetroffen die kunnen gebruikt worden in een plantage.

Het lab zelf werd afgelopen nacht nog streng bewaakt door de politie, omdat het brouwproces nog moest “uitreageren”. Bij de hele operatie werd naast de federale gerechtelijke politie van Turnhout ook onder meer de lokale politie van de zone Keno, het labo-interventieteam, drugshondgeleiders, de wegpolitie en de brandweer ingezet. De federale politie voert nu het verdere onderzoek.

Twee drugslabs ontmanteld in Weelde gemeente Ravels België

Invallen/dumpingen |