In Zijtaart heeft zondagavond bij een kickboksgala een schietpartij plaatsgevonden.

De schietpartij vond plaats rond acht uur tijdens het kickboksgala The Battle III in Het Klooster aan de de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart. Honderden mensen vluchtten in paniek de zaal uit. Er waren kijkers uit BelgiĆ«, Duitsland en verder weg. Een bezoeker schat het aantal op zo’n 300 man.

Aan de schietpartij ging volgens een ooggetuige een opstootje vooraf. Twee figuren begonnen een ruzie met elkaar, maar even later vlogen stoelen in het rond. Paniek brak uit toen een andere man die niet tot de ruziemakers behoorde, opstond en een pistool trok. Hij vuurde op twee personen en vluchtte daarna via de nooduitgang naar buiten.

Een slachtoffer van de schietpartij is zondagavond overleden, een ander slachtoffer ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Terwijl de gewonden achterbleven zocht iedereen een veilig heenkomen. Veel kinderen verstopten zich onder de boksring en wachtten er gespannen af wat komen ging.

Inmiddels zijn er meerdere mensen aangehouden in verband met de schietpartij. Over de locatie van de aanhouding en om hoeveel mensen het precies gaat, kan de politie niets zeggen. Wel is bekend dat de schutter in eerste instantie was gevlucht.

De schietpartij is niet het eerste incident omtrent vechtsportgala’s. De afgelopen jaren was er vaker discussie over het houden van dit soort evenementen.
Het meest in het oog springende incident vond in mei 2011 plaats in Hoorn, waar een massale vechtpartij ontstond in het publiek. Een toeschouwer belandde zwaargewond op de intensive care.

12-11-2012 01:28 uur
De politie bewaakt sinds zondagavond de ingang van ziekenhuis Bernhoven in Veghel. Ze zijn gekleed in kogelvrije vesten. Ook de ME zou ter plekke zijn. Dit vanwege toegestroomde familieleden en vrienden van de slachtoffers van de schietpartij in Zijtaart eerder op de avond.

12-11-2012 17:33 uur
Een van de verdachten die is gearresteerd voor de schietpartij zondagavond bij een kickboksgala in Zijtaart, is in het verleden veroordeeld voor een schietpartij op een school in Veghel.
De inmiddels 30-jarige Ali D. schoot als 17-jarige in 1999 een pistool met 14 kogels leeg op Regionaal Opleidingscentrum De Leijgraaf in Veghel. Een docent en vier leerlingen raakten gewond. Het was destijds de eerste schietpartij op een school in Nederland. De rechtbank legde aan hem 5 jaar celstraf op. Ali D. is de oudere broer van kickbokser Volkan D. die ook is gearresteerd.

12-11-2012 18:10 uur
De politie is maandagmiddag zoekacties begonnen op drie locaties in Veghel. Agenten zoeken onder meer in de huizen van de verdachten aan De Scheifelaar en in de Van Riebeeckstraat. Ook is er een team op zoek in een huis in de Beatrixsingel. Wie daar woont is onbekend. In totaal werken dertig rechercheurs aan de zaak, aldus een woordvoerder maandag. Hij kon nog niet zeggen wanneer het onderzoek wordt afgerond.

Dode en zwaargewonde bij schietpartij kickboxgala Zijtaart

Schiet/steek incidenten |