De politie heeft drie verdachten opgepakt na een overval op een Bredase coffeeshop. Het drietal werd opgepakt toen de vluchtauto getraceerd werd in Tilburg. Ze zitten vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval.

Geld en drugs
De overval vond plaats op vrijdagmiddag 2 november 2012 rond 16.45 uur. Rond dat tijdstip kwamen twee mannen de coffeeshop aan de Marterring binnen. Ze bedreigden het personeel en de klanten met een vuurwapen en eisten geld. De overvallers gingen er vandoor met geld en een hoeveelheid softdrugs. Ook een paar aanwezige klanten werden beroofd van hun spullen.

Getuigen
Twee getuigen zagen de overvallers de coffeeshop uitkomen en gingen er achteraan. Tijdens de achtervolging werden ook zij bedreigd met een vuurwapen. De getuigen zagen dat de daders even verderop in een gereedstaande auto stapten. De paarse Volkwagen Polo ging er meteen vandoor in de richting van de autosnelweg A-27.

Vluchtauto
Agenten zetten direct de wijde omgeving af en gingen op zoek naar de daders. In een Burgernet bericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de vluchtauto, waarvan het merk, type, kleur en kenteken bekend was. Rechercheurs stelden een onderzoek in bij de coffeeshop, waarbij het personeel en de klanten werden opgevangen.

Arrestaties
Tegen het einde van de avond werd de paarse VW Polo aangetroffen in het centrum van Tilburg. Een arrestatieteam van de politie pakte vervolgens rond middernacht drie verdachten op. Het gaat om drie mannen uit Tilburg, van respectievelijk 23, 24 en 26 jaar oud. Het trio is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de overval.

Gewapende overval coffeeshop The Cat Marterring in Breda

Overvallen |