Een man is gisteravond overleden bij een spoorwegovergang aan de Laagstraat in Vught nadat hij had geprobeerd een vrouw van het spoor te halen. De vrouw wilde zelfmoord plegen.

Toen de man de vrouw wilde wegtrekken werden ze beiden aangereden door de trein. De man overleefde het niet. De vrouw is zwaargewond.

De man reed toevallig langs in een auto en zag de vrouw op het spoor staan, waarna hij besloot haar te redden. Hij was in gezelschap van nog een persoon.

Het treinverkeer werd direct na de aanrijding stilgelegd. Een traumahelikopter werd opgeroepen en kwam ter plekke. De man is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De vrouw raakte zwaargewond bij de reddingspoging. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon zondagochtend niets kwijt over haar toestand.

Familie en vrienden zijn na het ongeval opgevangen in een nabijgelegen politiebureau. Volgens een politiewoordvoerder zagen meerdere mensen het ongeluk gebeuren. Zij zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

 

29-10-2012 19:30 uur
De vrouw die zaterdagavond een zelfmoordpoging deed op het spoor in Vught, was een cliënt van Novadic-Kentron. De 37-jarige vrouw zat in een woontrainingstraject in Vught.
Voor de medewerkers van de verslavingszorginstelling kwam de zelfmoordpoging totaal onverwacht. Het ging volgens hen de laatste maanden juist goed en zij zagen geen aanwijzing voor een suïcidepoging.

Man komt om het leven bij reddingspoging vrouw Laagstraat Vught

Ongevallen |