In de nacht van zaterdag op zondag reed een auto door nog onbekende oorzaak het talud af langs de A2 ter hoogte van Hedel. Drie personen kwamen daarbij om het leven. Eén persoon werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 04.00 uur. De auto reed het talud af en belandde onderaan op de kop op het spoor. De auto reed in de richting van Utrecht. Drie inzittenden kwamen om het leven.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA)doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Door het ongeval raakte een mast die naast het spoor staat beschadigd. Doordat dit gerepareerd moet worden, is het treinverkeer daar stilgelegd.

Op dit moment kunnen er nog geen mededelingen worden gedaan over de identiteit van de slachtoffers.

 

14-10-2012 16:50 uur
De inzittenden waren vier mannen uit Beesd. Twee van de omgekomen slachtoffers waren 20 jaar oud. De andere was 19 jaar oud. De man die het ongeluk overleefde, de vermoedelijke bestuurder, is 18 jaar oud. Hij heeft ernstig letsel, maar is buiten levensgevaar. De vier waren vrienden van elkaar.

De politie nam een blaastest bij de 18-jarige af. Daaruit bleek dat hij niet had gedronken. Het onderzoek naar de verdere toedracht van het ongeval loopt nog.

 

14-10-2012 19:42 uur
De drie jongens die zondag zijn omgekomen bij het ongeluk op de A2 in Hedel, waren lid van een hechte vriendenclub uit Beesd.

Vier van hen waren zaterdagavond gaan stappen in een discotheek in Gemert. De vrienden maakten onderdeel uit van een vriendengroep van tien. Vorig jaar kwam een jongen uit de groep al om het leven door kanker.

Een van de vrienden zou zaterdag ook meegaan naar Gemert, maar besloot op het laatste moment anders. De auto van de jongens raakte op de terugweg van de weg en knalde tegen een mast. Het voertuig kwam vervolgens op de spoorrails terecht. Alleen de bestuurder overleefde het ongeluk.

De vier jongens uit de auto zijn oud-spelers van voetbalvereniging Beesd. Die club heeft alle wedstrijden en trainingen afgelast. Vanavond is er voor inwoners van Beesd een besloten bijeenkomst over het ongeluk in het Kulturhus. Daarbij is ook burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Culemborg aanwezig.

Ze spreekt over een enorme klap voor de gemeenschap. “Ik ben diep geschokt. Beesd is een dorp waarin iedereen elkaar kent. Dit komt enorm hard aan.” De bijeenkomst in het Kulturhus kan op veel publieke belangstelling rekenen.

 

19-10-2012 12:35 uur
De afdeling verkeersanalyse heeft geconcludeerd dat de auto op de linkerrijbaan is gaan slippen en toen van de weg is geraakt. De bestuurder had niet gedronken.

Drie vrienden uit Beesd omgekomen bij verkeersongeval op A2 bij Hedel

Ongevallen |