Op het terrein van takelbedrijf Logicx aan de Van Veldekekade in Den Bosch is woensdag een caravan in vlammen opgegaan. De caravan, die waarschijnlijk was gestolen, was ’s ochtends door de politie in beslag genomen bij een woonwagenkamp in Vlijmen. De politie gaat uit van brandstichting.

Op het terrein van Logicx worden voertuigen verzameld die door de politie in Noordoost-Brabant in beslag zijn genomen. De caravan stond geparkeerd op het achterterrein ter hoogte van de Jacob van Maerlantstraat. Opvallend genoeg was de caravan slechts een uur voor de brand in beslag genomen door de politie.

Volgens onbevestigde berichten zouden omstanders iemand rond één uur uur het terrein op hebben zien lopen om de caravan in brand te steken. Daarbij zouden foto’s van de dader gemaakt zijn.

De caravan brandde volledig uit. Een rode bestelbus die ernaast geparkeerd stond liep ook grote schade op, evenals een aanhangwagen. Bij het naastgelegen gebouw, een verfwinkel, sprong een aantal ramen vanwege de hitte. De verfwinkel liep ook rook- en waterschade op.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Het terrein rondom Logicx werd door de politie afgezet voor onderzoek. De dader(s) hebben sporen achtergelaten bij het hek van de verfwinkel. Daar zijn ze vermoedelijk overheen geklommen.

In beslag genomen caravan in brand gestoken bij Logicx Den Bosch

Branden |