De politie ontdekte de snelheidsduivel dinsdagnacht bij Noordeloos, in de provincie Zuid-Holland. De auto met een Frans kenteken reed met hoge snelheid richting Gorinchem. Ondanks meerdere stoptekens stopte de bestuurder van de Volkswagen Golf niet.

Bij Oosterhout keerde de bestuurder en reed hij tegen de rijrichting in. De auto reed in op de agenten, waarop de politie schoten loste. Maar ook na deze schoten reed de auto door.

De bestuurder verliet de snelweg via de A59 ter hoogte van Waspik. Daar vond de politie, middenin het dorp, de auto zonder bestuurder terug. De auto bleek flink beschadigd. Het rechter voorraam sneuvelde, de auto bleek van alle kanten ingedeukt en de achterband was lek.

Met behulp van een helikopter en een warmtebeeldcamera werd dinsdagnacht al vier uur naar de bestuurder gezocht. Ook woensdag wemelde het van de politie in het anders zo rustige Waspik.

De afrit Oosterhout werd woensdagochtend afgesloten vanwege politieonderzoek. De voortvluchtige auto raakte daar de vangrail.

Politie schiet op Franse snelheidsduivel afslag A27 Oosterhout Dongen

Schiet/steek incidenten |