Een 37-jarige inbreker uit Tilburg is maandagnacht overleden, na een gevecht met de bewoners van een huis aan de Rijtseweg in Diessen. De twee bewoners, een man en zijn vrouw, zijn bij de vechtpartij gewond geraakt.

De politie kreeg rond tien voor half vier ’s nachts de melding dat er een inbreker bij het huis was. Buurtbewoners hoorden rond die tijd geschreeuw en pijnkreten vanuit de tuin van het echtpaar. Toen de agenten aankwamen bij het huis troffen ze beide bewoners en de inbreker gewond aan. De inbreker was buiten bewustzijn.

De Tilburger is gereanimeerd en samen met de bewoners naar het ziekenhuis gebracht. Kort nadat hij in het ziekenhuis was, overleed de inbreker aan zijn verwondingen. De bewoners zijn na medische behandeling op het politiebureau verhoord. Zij zijn niet gearresteerd.

Volgens buurtbewoners zou de inbreker het hebben voorzien op de vogels van de bewoners. Die hebben twee volières in de tuin staan. Twee maanden geleden zouden inbrekers al een poging hebben gedaan om de beestjes mee te nemen en ook verderop in de straat zijn vogels weggehaald. Daarom had de man zijn tuin al beveiligd door op een muur metalen pinnen aan te brengen.

Inbreker overleden na vechtpartij met bewoners Rijtseweg in Diessen

Overvallen |