Twee meisjes (16) hebben brandwonden aan de mond en keel opgelopen nadat ze ranja dronken bij een introductieavond van een ROC aan de Professor Gimbrèrelaan in Tilburg. Een jongen dronk ook van de ranja maar lijkt geen verwondingen op te hebben gelopen.

De drie werden opgenomen in het ziekenhuis. De twee met de verwondingen liggen op de intensive care. De derde werd ter controle opgenomen en is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De politie neemt de zaak ‘heel serieus’. De technische recherche onderzoekt wat er in de drankjes zit. Het lijkt erop dat iemand per ongeluk vaatwasmiddel in de kartonnen bekertjes heeft gedaan.

Volgens Reijven stond op de vloer van de keuken een jerrycan met het reinigingsmiddel. Dit werd met een schenkkan in de vaatwasser geschonken. Medewerkers hebben woensdag met hetzelfde type schenkkan ranja ingeschonken waardoor de vergissing kon plaatsvinden, aldus de directeur.

De directeur denkt dat er kannen per ongeluk verwisseld zijn. “Het spul lijkt ook op ranja. Het is dik, geel spul”, aldus Reijven over het middel dat gebruikt wordt om leidingen schoon te maken.

De introductie van gisteravond was een afstudeeropdracht van de negen leerlingen. Zij zijn enorm geschrokken door het voorval en zitten nu thuis. Zij zijn stevig ondervraagd door de politie en zijn zeer ontdaan. “Ze hebben geen idee hoe dit kon gebeuren”, zo zegt Joep Reijven.

Ook andere leerlingen en leraren zijn geschrokken door de gebeurtenissen van donderdagavond bij de MBO-opleiding voor Onderwijsassistent en Kinderopvang aan de Professor Gimbrerelaan in Tilburg. De ouders van de slachtoffers zijn niet boos over wat er gebeurd is. Zij houden het op een stomme fout.

Drinken glaasje ranja op ROC eindigd op intensive care Ziekenhuis

Ongevallen |