Voorlopig 8 ton cash geld gevonden tijdens “afpak actie” in Tilburg

Onder regie van het Openbaar Ministerie werden op dinsdag 21 augustus 2012 op diverse locaties in Tilburg doorzoekingen verricht. In samenwerking met politie, gemeente Tilburg, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee verenigd in de Taskforce B5 richt de actie zich op crimineel vermogen. Geld dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde hennepteelt en handel.

Drugs- en geldhonden
Het zoeken werd ondersteund door technische eenheden van de Koninklijke landmacht. Ook werden drugs- en geldhonden ingezet. Gedurende de dag zijn twaalf woningen en drie garages in Tilburg doorzocht. Daarnaast werden panden in Udenhout en Nieuwvliet doorzocht.

Acht ton cash geld
In totaal zijn er twaalf mensen aangehouden. Er is beslag gelegd op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Op de verschillende locaties werd tot nu toe circa 1.500.000 aan cash geld gevonden. Het geld was onder andere verborgen in het plafond, begraven in de achtertuin, verstopt onder een kluis en andere berglocaties. Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kg henneptoppen aangetroffen. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie aangetroffen.

Afpakken!
Het onderzoek wordt onder leiding van het OM uitgevoerd door het integraal afpakteam. Dit afpakteam, samengesteld uit de partners van de Taskforce B5, realiseert sinds mei 2012 de ambitie om criminelen rechtstreeks te treffen door het afnemen van hun verworven illegaal vermogen. Eén georganiseerde overheid tegen de georganiseerde criminaliteit. Afpakken kan via strafrechtelijke beslagleggingen, fiscale aanslagen en of bestuurlijke maatregelen.

Afpakteam doet invallen op Ingenhovenlaan en Fornebustraat in Tilburg

Invallen/dumpingen |