Een vete waarbij mogelijk een vuurwapen is gebruikt, is maandagnacht geëindigd met een aanrijding op de Ringbaan-West. Twee nog onbekende mannen raakten daarbij gewond.

De wagen met de twee mannen werd rond 23:30 uur van de weg gedrukt en botste tegen een boom op Ringbaan-West ter hoogte van de GGD. De 18-jarige bestuurder van de auto met de twee mannen liep een gebroken knie op. De bijrijder is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.

De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte, is er direct vandoor gegaan. Rond twee uur ’s nachts hield de politie een 24-jarige man aan. Hij zou in de vluchtende auto gezeten hebben. Hij had twee buisjes pepperspray bij en had nog boetes openstaan. Hij zit nog vast.

Volgens een politiewoordvoerder ging er aan het ongeluk een ruzie vooraf. Die zou hebben plaatsgevonden bij het tankstation bij de Hasseltrotonde. Volgens één melding die de politie ontving zou er bij de ruzie ook geschoten zijn. Daar zijn volgens de woordvoerster nog geen sporen van gevonden.

Over de aanleiding van de ruzie is nog geen duidelijkheid, maar de politie onderzoekt of er sprake is van een vete in relationele sfeer. “Het lijkt er in ieder geval niet op dat het een gewone verkeersruzie was”, aldus de woordvoerder.

De Ringbaan-West werd vanaf Westpoint tot aan de Ringbaan-Zuid geruime tijd afgesloten. Ook het tankstation werd afgesloten voor politieonderzoek.

Vete eindigt met ernstige aanrijding Ringbaan West Tilburg

Ongevallen, Schiet/steek incidenten |