De politie heeft woensdag een inval gedaan bij Hippisch Centrum Hulten aan de Hulteneindsestraat in Hulten. Bij deze inval werden enkele duizenden hennepplanten aangetroffen o.a. in een voormalige gierkelder en in een ruimte bij het woonhuis.

De politie ging tot actie over na anonieme meldingen en warmtemetingen vanuit de lucht. De politie viel de manege met veel machtsvertoon binnen. Het terrein van de manege werd volledig omsingeld met politiewagens, gelijktijdig vloog er ook een politiehelikopter boven de manege.

De politie kreeg bij de inval hulp van de gemeente, Enexis, Gasunie en ontruimingsdienst. Er werden doorzoekingen gedaan in de manege, de stallen en vrachtwagens die op het terrein stonden.

De politie onderzoekt hoe lang de hennepkwekerijen al in bedrijf waren en maakt een berekening van het financiële voordeel voor de eigenaren. Aan de hand van de berekening van deze criminele winst kan voorlopig beslag worden gelegd op bijvoorbeeld onroerend goed, financiële tegoeden en luxe goederen.

Politie rolt hennepkwekerij op in Hippisch Centrum Hulten

Invallen/dumpingen |