Bij een ongeluk op de kruising Midden-Brabantweg met de Taxandriaweg-West in Waalwijk is maandagochtend een 25-jarige man uit Veen overleden. Rond kwart voor vijf botsten twee auto’s tegen elkaar. Drie mensen zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waarvan er zeker twee zware verwondingen hebben.

Het verongelukte slachtoffer zat als bijrijder in een van de twee betrokken auto s. De 23-jarige bestuurder – ook uit Veen – en een 24-jarige Waalwijker die achterin zat raakten zwaar gewond.

De bestuurder van de andere auto, een 19-jarige man uit Doorn, is ook met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeluk ontstond er een flinke verkeerschaos. De afrit van de A59 vanuit de richting Raamsdonksveer was uren afgesloten, net als de kruising van de Midden-Brabantweg met de Taxandriaweg-West. Dat zorgde voor zware verkeersopstoppingen.

Verkeer vanuit Tilburg werd omgeleid via het centrum van Waalwijk en via Sprang-Capelle. Rond halftien werd alles weer vrijgegeven. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Dodelijk Verkeersongeval Midden Brabantweg (N261) Waalwijk

Ongevallen |