In Veen heeft woensdagavond (3 mei 2012) aan het Bagijnhof een grote brand gewoed in een complex met bedrijven. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een meterkast van een handelsonderneming in o.a. heftrucks. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 20:00 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer de binnenbrand gemeld. De brand sloeg via de binnenzijde over naar een tweede onderneming. De brandweer zette vier tankautospuiten, een ladderwagen en een watertransportvoertuig in en schaalde op om te voorkomen dat de brand verder over zou slaan. Deze opzet was succesvol. De inzet van de hulpdiensten werd aangemerkt als GRIP 1 in verband met de grote rookontwikkeling.

Om 22:19 uur werd het sein brand meester gegeven. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen verricht in de directe omgeving maar geen concentraties vastgesteld die gevaar opleverden voor de volksgezondheid. Omwonenden kregen van de brandweer het advies om ramen en deuren te sluiten in verband met de rookontwikkeling. De politie had moeite om het toegestroomde publiek, dat zich opdringerig gedroeg, te verwijderen van de directe omgeving. Een 61-jarige inwoner van Woudrichem werd aangehouden ter zake van belediging en ambtsbelemmering.

Zeer grote brand heftruckbedrijf Bagijnhof Veen

Branden |