Een vrouw van 49 uit het Belgische Eksel is zondagavond om het leven gekomen bij een ongeluk op de snelweg A2, bij Kerkdriel. Twee anderen raakten gewond.

Het ongeval gebeurde rond 20.00 uur. De auto met de slachtoffers, een Belgisch gezin, botste met een andere auto. Vervolgens raakte de wagen van de weg en rolde van een talud af, meldt de politie. De vrouw van het gezin is vermoedelijk uit de auto geslingerd. Zij is na het ongeval met spoed naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht waar ze korte tijd later overleed. De 58-jarige echtgenoot van de vrouw, die ook de auto bestuurde, zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. In de auto zaten ook nog de 14-jarige zoon en de 13-jarige dochter van het echtpaar. Alle drie zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De vader en de dochter zijn lichtgewond geraakt. De zoon is ongedeerd gebleven. De bestuurder van de andere auto die bij de aanrijding betrokken was, is aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit het Duitse Aken. Hij wordt gehoord over wat er precies is gebeurd. Hij en zijn bijrijder liepen geen letsel op.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan op de plek van de aanrijding. Aan de hand van dit onderzoek en verklaringen die door betrokkenen worden afgelegd, probeert de politie duidelijk te krijgen wat de toedracht is geweest van het ongeluk.

Dode en twee gewonden bij ongeluk met Belgische auto A2 Kerkdriel

Ongevallen |