Donderdagochtend werden in de Zuid-Willemsvaart delen van vermoedelijk een menselijk lichaam aangetroffen. Het gaat daarbij waarschijnlijk om delen van een been, die al langere tijd in het water hebben gelegen. Een schipper alarmeerde de politie nadat hij de delen in het water zag drijven. De politie heeft nog geen enkele indicatie van wie de lichaamsdelen zijn. Onderzoek zal dat nog moeten uitwijzen. De delen werden met behulp van de brandweer uit het water gehaald. In verband met het onderzoek werd het scheepverkeer enkele uren stilgelegd.

Zaterdagochtend werd aan de waterkant van de Zuid-Willemsvaart door vissers een deel van een, naar het zich laat aanzien, menselijke ruggenwervel gevonden. Het lichaamsdeel is veiliggesteld voor onderzoek. Donderdag werden in dezelfde omgeving in het water al andere, vermoedelijk menselijke lichaamsdelen gevonden, waaronder een deel van een been. Vrijdagmiddag zocht de politie met hulp van Rijkswaterstaat nog verder in het water. Daarbij werd toen niets meer aangetroffen.

De politie heeft na onderzoek kunnen achterhalen dat de lichaamsdelen die de afgelopen dagen werden aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart, afkomstig zijn van een man met een blanke of licht getinte huidskleur.

De identiteit en de doodsoorzaak van de man zijn nog niet bekend. Er is DNA van de lichaamsdelen afgenomen en dat is naar het NFI gestuurd. Mogelijk levert dat een herkenning op, maar het is nog onbekend hoe lang dat nog gaat duren. De afgelopen dagen is nog uitgebreid gezocht naar lichaamsdelen, onder meer met een boot en honden. De politie is daar inmiddels mee gestopt. Rijkswaterstaat houdt dit gedeelte van het kanaal extra in de gaten.

De politie heeft de identiteit achterhaald van de man van wie de afgelopen dagen lichaamsdelen werden aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart.

Het gaat om een 44-jarige inwoner van ‘s-Hertogenbosch. Hij werd op 26 maart door zijn familie als vermist opgegeven en was sindsdien spoorloos. De politie kwam achter zijn identiteit nadat DNA van de gevonden lichaamsdelen naar het NFI was gestuurd. Er wordt nog onderzocht hoe de man om het leven is gekomen. Op dit moment gaat de politie nog niet uit van een misdrijf.

Lichaamsdelen in Zuid Willemsvaart afkomstig van man

Ongevallen |