De 72 jarige Oisterwijkse die vrijdagavond op de van Tienhovenlaan in haar woonplaats werd aangereden door een achteropkomende auto, is vanmorgen in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de auto die haar aanreed bleek ruim 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben (785 ugl). Hij is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor dood door schuld.

De vrouw was gisterenavond samen met haar echtgenoot (75) de hond aan het uitlaten op de van Tienhovenlaan in Oisterwijk, toen zij om 21.15 uur werden aangereden door een achteropkomende automobilist. De vrouw raakte daarbij direct zeer ernstig gewond terwijl haar man er met relatief lichte verwondingen vanaf kwam. Beiden werden zij overgebracht naar het ziekenhuis, waar de vrouw in de ochtend van zaterdag 14 april overleed.

Ook de hond van het echtpaar raakte ernstig gewond. Deze kreeg ter plaatse eerste hulp van een dierenarts die het dier voor verdere behandeling moest meenemen naar de kliniek.

Na de aanrijding bleek al vrij snel dat de veroorzaker van de aanrijding, een 55 jarige automobilist uit Moergestel te veel gedronken had. Op het bureau werd dit bevestigd toen de man 785 ugl blies. Hij werd daarom door de hulp Officier van Justitie in verzekering gesteld. Hem wacht een proces-verbaal voor dood door schuld.

Bejaard echtpaar aangereden door dronken automobilist, vrouw overlijd

Ongevallen |